Porttrætfotografen

Portrætfotograferingen eller portrætter er indfangning ved hjælp af fotografi til ligheden mellem en person eller en lille gruppe mennesker (en gruppe portræt), hvor ansigtet og udtryk er fremherskende. Målet er at vise de Lighed, personlighed, og selv stemningen i emnet. Ligesom andre typer af portrætter, er fokus for fotografiet personens ansigt, selv om hele kroppen og baggrunden kan indgå. Et portræt er generelt ikke et øjebliksbillede, men en sammensat billede af en person i en stadig position. Et portræt ofte viser en person søger direkte på kameraet.

I modsætning til mange andre fotografering stilarter, er emnerne for portrætfotografering ofte ikke-professionelle modeller. Familieportrætter mindes særlige lejligheder, såsom inddelinger eller bryllupper, kan professionelt producerede eller kan folkesprog og er oftest beregnet til privat visning i stedet for offentlig udstilling.

Imidlertid er mange portrætter skabt til offentlig udstilling spænder fra kunst portrætter, til kommercielle portrætter som kan bruges til at illustrere en virksomheds årsrapport, at salgsfremmende portrætter sådan en kan findes på en bog jakke viser forfatteren af bogen.

Portrætfotografiets historie

Portrætfotografering har eksisteret siden opfindelsen og udbredelsen af kameraet. Det er en billigere og ofte mere tilgængelige metode end portrætmaleri, der er blevet anvendt af fremtrædende personer inden popularitet kameraet.

Den relativt lave omkostninger i forbindelse med daguerreotypi i midten af det 19. århundrede førte til dens popularitet til portrætter. Studios sprang op i byer rundt om i verden, nogle producerer mere end 500 plader om dagen. Stilen i disse tidlige værker afspejler de tekniske udfordringer forbundet med 30-sekunders eksponering gange, og maleriske æstetiske af tiden. Forsøgspersoner var generelt sad imod almindeligt baggrunde og tændte med det bløde lys fra en overhead vindue, og hvad der ellers kunne blive reflekteret med spejle. Som det udstyr blevet mere avancerede, evnen til at tage billeder med korte eksponeringstider gav fotografer mere kreativ frihed, og dermed skabt nye stilarter portrætfotografering.

Som fotografiske teknik udviklet, fotografer tog deres talenter ud af studiet og ind slagmarker, på tværs af oceaner og ind i afsidesliggende vildmark. William Shew’s Daguerreotypi Saloon, Roger Fenton’s Fotografisk Van og Mathew Brady’s Hvad-er-det? vogn sat standarderne for at lave portrætter og andre fotografier på området.