Hvis du ikke er bekendt med udtrykket lysmaling eller light painting, så vil jeg foreslå at du starter med at google det. Det er billeder taget når det er mørkt ved brug af lang lukketid og en eller flere lyskilder, som for eksempel en lommelygte eller et farvet lys. Ved at bruge en lang lukkertid ’optager’ dit kamera alt det lys der er. Derfor kan du simpelthen male med det.

Det eneste du har brug for er et stativ, en lyskilde og et mørkt sted at tage billedet. Så simpelt er det! Sæt dit kamera på dit stativ, tag et billedet med lang lukkertid og gå så ind i framen og ’mal’. Et godt udgangspunkt er 25s eller 30s. Det giver sig selv at jo længere lukkertid du bruger, jo længere tid har du til at male. Hvis du har en eller anden vild idé, så kan du altid sætte flere billeder sammen i post.

Det letteste er umiddelbart at male bogstaver og mønstre.

Det letteste er umiddelbart at male bogstaver og mønstre. Det kan man helt klart også få nogle kanon fede billeder ud af og så er det overraskende sjovt og vildt spændende når man går tilbage til sit kamera for at se resultatet. Som alle andre genre indenfor fotografering er der en hel masse muligheder for at eksperimentere. Hvorfor ikke skabe spøgelsesagtige figurer ved at bede din model stå et halv mørkt sted, kameraet på et stativ og så bed vedkommende langsomt gå ud af billedet? Eller ret dit kamera mod et objekt som et ur eller en bog og mal det ind med en lygte?

Det er virkelig så let det er, selvom det nok vil tage en del øvelse og en ordentlig omgang tålmodighed for at blive lige så god som Mugge  Har du selv et godt tip, så smid det i en kommentar under indlægget.

Flere artikler: