Tips og guides til begynder fotografering, madfotografering og foodstyling.

Madfotografering er for os en sjov og anerledes opgave. Rart lige at komme ud af fotostudiet og lidt på vejen, og møde en masse passionerede mennesker, der arbejder indenfor restaurationsbranchen i Østjylland, midtjylland, sydjylland osv. Som uddannede reklamefotografer, har vi stor erfaring med fotografering af madvarer.

Vi nyder også at “fortælle en historie” om jeres spisested i billeder. Så i på jeres hjemmeside, facebook eller lign, kan fremvise en masse flotte billeder fra jeres virksomhed indenfor madlavning. 

Vi er specialister i madfotografi. Smid os en mail eller et kald, og lad os få en snak om hvad vi kan gøre for jer.

SE SMUKKE MAD BILLEDER HER 

GODE TIPS TIL MADFOTOGRAFERING

Brug naturligt dagslys! Når jeg planlægger at lave en opskrift og tage billeder, indretter jeg min dag efter det – så selvom det er aftensmad, der skal skydes, bliver den lavet om formiddagen, mens lyset er godt – især efterår og vintertid kan være en udfordring med de få lyse timer. Brug ikke direkte sollys, og tag billederne et sted, hvor lyset stadig er godt, men blødt, fx tæt ved et vindue.

Komposition og koncentration!

Komposition og koncentration! Tænk over hvor meget der skal med i dit billede – sørg for at der ikke er forstyrrende elementer, tænk over vinklen og giv dig god tid til at få billedet i fokus, så du undgår uskarpe billeder.

Køb nogle få gode rekvisitter og tænk især over gode baggrunde. Jeg køber eksempelvis gamle borde, skuffer, træplader og øvrige fund på loppemarkeder. Lav retter, som du ved tager sig godt ud og tænk i farver, form, kontraster, og brug gerne levende ting, såsom blomster, krydderurter, frisk frugt – det giver liv til billederne

Billeder af mad skal jo helst se indbydende og appetitlige ud, så gør dig umage og undgå at tage billeder fx direkte ned i en gryde eller pande.