Kunst fotograf og fotokunst adskiller sig væsentligt når det kommer til fotografiet. Den mere frie kunstart som fotografiet kan være åbner for det kreative univers.

Normalt bruges fotografiet som en registrering af virkeligheden. Så snart en foto kunstner får fingrene i billedet, ændres virkeligheden og et mere parallelt univers skabes. (Kunst fotograf og fotokunst). Der er rigtig mange dygtige kunstfotografer herhjemme, som aldrig finder vej til auktionssalen, da efterspørgslen simpelthen ikke er der. De bedst sælgende kunstfotografer på auktionsmarkedet.

I Danmark er der et spirende marked for fotokunst på gallerierne, men denne interesse har endnu ikke forplantet sig hos auktionspublikummet. Om det skyldes uvidenhed eller manglende åbenhed over for genren er svært at sige, men hvorfor ikke udfordre sig selv og nyde godt af den kunstneriske kvalitet, som kunstfotografiet repræsenterer?

Som kunst fotograf laver bryder man den verden af perfektion fotografen normalt er underlagt som indenfor feks. reklamefotografiet eller modefotograferingen. Foto kunstneren arbejder med billedet via foto manipulation. Ved at efterbehandle billedet, fjerner man den perfekte registrering og skaber et nyt univers med velkendte elementer fra fotografiet men krydrer det med det nye fra andre billeder eller lign.

Som fotograf og fotokunstner er den digitale tidsalder et fantastisk udgangspunkt, da det naturligvis var noget svære at skabe fotokunst i mørkekammeret selvom få dog også mestrede netop de gamle mørkekamre teknikker som f.eks:

fotograf Jerry Felsmann. Det er sløjt med antallet af kunstfotografer på den hjemlige auktionsscene.

Kunst fotograf og fotokunst