PhotoFiltre er et af de ”nemme” programmer, som måske ikke syner af så meget ved første øjekast, men som vinder ved nærmere bekendtskab. Indlæringskurven er kort og stejl. De fleste vil efter meget kort tid have stor fornøjelse af programmet. Det tilgodeser de behov, som de fleste har, mere end rigeligt.

Det er et af de programmer, som det er lidt sjovt at udforske, og hvor det næsten bliver en hel sport at få undersøgt og afprøvet om programmet nu også magter en given opgave. Det gør programmet næsten altid. En gang imellem støder man oven i købet på løsninger som næsten er geniale i deres enkelthed. 

Antonio Da Cruz har uden tvivl skelet lidt til storebror Adobe Photoshop da han gik i gang, men nok hurtigt erkendt, at PhotoFiltre ikke skulle være en direkte konkurrent, men der er nu alligevel hentet lidt inspiration fra storebror. Flere ting ligner! 

Læs mere om gravid fotografering her

grundindstillingerne

Lad os starte programmet op og se lidt på grundindstillingerne (Præference) selv om default indstillingerne er velvalgte, og sandsynligvis det de fleste alligevel vil vælge.

Det er som sagt ikke nødvendigt at ændre på programmets indstillinger, men her er en gennemgang af mulighederne alligevel.

Historik: Her indstilles hvor mange billeder (Fortryd) programmet skal huske tilbage og hvad det ca. kræver af hukommelse. 25 billeders historik tilbage bruger omkring ½ Gigabyte. Programmet udnytter harddisken, hvis ikke der er tilstrækkelig med arbejdshukommelse, men så bliver programmet naturligvis langsommere. 5-10 billeders historik fungerer fint.

Mapper: Her vælges de mapper som programmet default skal starte ud med. Der er flere options.

Gemme: Her angives det billedformat, der skal være standard. Normalt vælges JPG, samt options ”Bevar Fil dato” og ”Bevar EXIF data”.

Kompression: Indstilling af default kompressionskvalitet, samt option ”Spørg bruger først” eller ”Benyt standard kompression”.  

Værktøjspalet og gitter: Paletten kan være flydende, men kan også låses i venstre eller højre side.
Gitterstørrelsen kan indstilles fra 1 til 50 (Gitterfunktionen styres fra menupunktet Vis) 

Nulstil værdier: Lidt misvisende udtryk, men her sættes pixelhøjde og bredde til funktionen Tilpas billede, samt default måleenheder ved programopstart. 

Plug-Ins værktøjspanel: PhotoFiltre understøtter kun Plug-ins, der er specielt udviklet til programmet. Her kan allerede installerede plug-ins tildeles en knap (Icon) på et specielt sidepanel.

Start op: Options som kan vælges og som udføres i forbindelse med opstart.

Enkelte indstillinger træder først i kraft efter genstart af PhotoFiltre (Det er tydeligt angivet)

Læs også: