Det er ikke så længe siden, at læserne, i foto forums, efterlyste et gratis redigeringsprogram på dansk. Tilsyneladende findes der ikke noget godt dansksproget program, for der kom ingen nævneværdige tilbagemeldinger fra mange læsere.

Vi kender ganske vist til nogle få dansksprogede programmer med redigeringsmuligheder, men problemet med de fleste gratis programmer (uanset sprog) er, at de som regel ikke kan stå distancen, så snart opgaverne bliver krævende, især i forbindelse med de store billedfiler (filerne bliver notorisk større og større i takt med de mange pixels nye kameraer udstyres med). Programmerne bryder ganske enkelt helt sammen eller arbejder i bedste fald så langsomt, at det i praksis ikke kan bruges til noget fornuftigt.

Men en gang i mellem støder man heldigvis på et guldæg. Ægget hedder i dette tilfælde PhotoFiltre, og det opfylder faktisk de kriterier, som vi mener et redigeringsprogram skal opfylde (i første omgang dog ikke sproget).

Downloads

Hovedprogrammet kan hentes på www.photofiltre.com i en engelsksproget udgave. Installer programmet og gå så til Downloads her på siden og hent zip-filen med sprogfilen. Pak den ud, og placér PLG-filen med navnet TranslationDA i undermappen PhotoFiltre under programfiler (med mindre der er valgt en anden placering), så skifter programmet helt af sig selv om fra engelsk til dansk, når programmet startes næste gang. 

Der findes desværre foreløbig kun en lille engelsksproget vejledning/hjælp, men det er en af de ting, som vi vil tage op og forbedre hen ad vejen.

Programmet virker i første omgang meget enkelt og overskueligt, men man skal ikke lade sig snyde, for programmet overrasker ved et nærmere bekendtskab og tilbyder faktisk rigtig mange muligheder og funktioner.

Der vil i den kommende tid fortælle meget mere om programmet og de mange muligheder.