Fotografer flytter deres fokus

Fotografer i Danmark flytter deres fokus for at følge udviklingen at fotografere er ikke længere bare at finde kameraet frem og “trykke på Knappen”. Fotografen stilles hele tiden til debat og skal hele tiden bevise for omverdenen at han eller hun er klar på at udvikle sig kreativt, så folk ikke går andre steder hen og bliver fotograferet.

Fotografering handler heller ikke kun om at lave billeder, det handler også om kemien mellem fotografen og den han eller hun fotograferer. Er kemien ikke til stede vil “modellen” hurtigt føle sig “dum” eller inaktiv og fotografens kreativitet vil miste “pusten” og billederne flyder ud i ingenting.

Fotografiets udvikling

Fotografer med erfaring eller ….

Erfaring er altid et godt ord at bruge i mange sammenhænge, men lige omkring fotografiet, er det ikke altid erfaring er godt. Det kan nemlig også betyde fotografen gør ting på en rutine mæssig facon, og derfor kan risikere at billederne bliver en gentagelse af tidligere billeder og uden den store fotografiske kreativitet.

Læs også om portrætfotografering

Fotografiets udvikling

Fotografen kan naturligvis med sin erfaring sikre sig en solid teknisk ballast og derfor levere billeder der fremstår stilsikkert og professionelt. Men om kreativiteten også altid vil være tilstede i fotografens arbejde, er ikke altid tilfældet. Men hvis man som “model” ved man vil have, kan man jo præge fotografen til at levere den stil man ønsker og forlanger som kunde.