Fotografens hverdag kan være opbygget af spændende og kreative opgaver der glæder den enkelte fotograf, eller den kan være rutinepræget og småkedelig. Hvis du som fotograf keder dig, så har du valgt det forkerte erhverv. Der ligger mange spændende muligheder indenfor fotografiet. Opgave er bare at genopdage din passion for fotografering.

Jeg har snakket med mange fotografer ved seminarier og andre kurser. Der eksisterer ligesom en rød tråd i Danmark, hvor man på den ene side som fotograf meget gerne vil hente inspiration og hjælp til udvikling af sine fotografiske evner, men samtidigt ikke vil af med sin egen viden. Det skaber en lukkethed blandt fotografer herhjemme og gør ofte at man som fotograf, føler det til tider kan være et ensomt erhverv. En slags alle fotografers kamp mod alle.

fotograf - fordele og ulemper

Udvikling af fotografens kreativitet

Det er naturligvist essentielt at fotografen udvikler sine kreative kompetencer nærmest konstant. For idag, modsat for bare 10 år siden er fotografiet, især grundet de mange nye digitale muligheder i konstant bevægelse. Billeder udsættes for foto manipulation nærmest dagligt. Jeg talte med en kvindelig børne fotograf forleden. Hun siger som mange andre fotografer der laver børnebilleder, at gruppe skud af børn er noget af det sværeste.

Hun havde derfor valgt at bruge photoshop til at “flytte hoveder” med. Hun valgte simpelthen at eksponere billedet så det bagefter var muligt at flytte hoveder rundt, så alle unger på det samme billede enten var skarpe, ikke rækkede tunge eller bevægede sig. Det kunne man ikke gøre for bare 10 år siden. Og slet ikke i det gode gamle mørkekammer.

Læs om fotografen her