fotomanipulation-fotografSom ivrig aktiv fotograf opstår der med garanti et punkt hvor du ønsker dine billeder bliver løftet op på et mere spændende niveau, det gøres ofte ved Foto manipulation. Når du har styr på at øge lysstyrken og kontrasten i billederne, og du har beskåret billederne som du ønsker dem, sidder man ofte som fotograf med en fornemmelse at man gerne vil løfte billedet yderligere. Her kommer de geniale digitale efterbehandlingsprogrammer ind i billedet. Her har du via disse programmer mulighed for at lave spændende foto manipulationer.

Der findes mange forskellige typer af digitale efterbehandlingsprogrammer. Nogen er gratis på internettet og andre afhængig af dit behov og dit niveau som fotograf halv dyre.

Adobe Photoshop – Den professionelles valg

Det mest brugte og absolutte must , som professionel fotograf er Adobe Photoshop. Programmet er meget avanceret og rigtigt mange muligheder og egner sig uden tvivl mest til den professionelle fotograf eller avancerede amatørfotograf. Photoshop er især populær fordi man har muligheden for at arbejde i “layers”, eller på dansk arbejde i lag. Layers giver mulighed for at sammenlægge mange forskellige billeder i ét billede og på den måde styre både lys, toning etc så det hele matcher flot.

Der findes rigtig mange fotografer i hele verden, der er dygtige til at lave foto manipulationer.

Foto manipulation

Her er en dygtig af slagsen:

Der findes også et internationalt gratis site hvor man kan se tutorials og se flotte foto manipulationer og lære mere om photoshop og layers på www.deviantart.com

I Danmark er www.lassehoile.com og www.reneasmussen.dk gode bud på nogle folk der kan deres photoshop.